НовостиСимпозијуми

Поштоване колегинице и колеге!

Велика ми је част и задовољство позвати вас на међународни симпозиј XВИИ Психијатријски дани Босне и Херцеговине, који ће бити одржан у Тузли од 25. до 26. октобра/листопада 2019. године у хотелу Меллаин. Ово ће бити значајна прилика да психијатри и други стручњаци за ментално здравље из Босне и Херцеговине, региона, и ширег окружења допринесу својим излагањима и конструктивним дискусијама главној теми Симпозија “Лијечење у психијатрији: актуелности и дилеме”. Околности у савременом свијету су такве да је број психичких обољења све већи, што захтијева преиспитивање ранијих и изналажење нових метода превенције и лијечења. Поред психофармакотерапије, психотерапије и социотерапије у психијатрији се све чешће говори и о методама духовне терапије, екопсихијатрији, различитим методама традиционалних комплеметнарних облика лијечења, транскранијалној магнетној стимулацији мозга а поново се актуелизира стигматизирана, али провјерена и практично нешкодљива, електростимулативна терапија. Уз психијатријске поремећаје често су присутни и други медицински проблеми које смо дужни лијечити заједно са душевним, што захтијева широк и мултидисциплинарни приступ сваком пацијенту у концепту персонализиране психијатрије. Зато ће сложен и значајан задатак еминентних стручњака бити да током Симпозија представе актуелности у области лијечења у психијатрији, као и дилеме које се јављају у свакодневној клиничкој пракси.

Тузла је средиште Тузланског кантона, град соли, културни, универзитетски и економски центар, препознатљив по мултинационалној и мултикултуралној толеранцији, традиционално добар и пажљив домаћин.
Радујемо се вашем доласку и угодном дружењу у Тузли и искрено желимо да са овог скупа понесете лијепе успомене и нова искуства.

Добро дошли!

Проф. др мед. сц. Изет Пајевић

Предсједник Удружења психијатара у Босни и Херцеговини

Предсједник Организационог одбора

ФИНАЛНО ОБАВЈЕШТЕЊЕ СА ПРЕЛИМИНАРНИМ ПРОГРАМОМ